Vi bistår med hele eller deler av begravelsen

Vi tilrettelegger og tar hånd om det praktiske ved gravferden.

Kontakt oss

Begravelse eller bisettelse, seremoni, kister og urner, blomster, gravminne og dødsannonse

Begravelse eller bisettelse

Gravferd er en felles betegnelse for begravelse og bisettelse, gravferd skal skje med respekt for avdødes religion eller livssyn.

Uavhengig av hvilket alternativ som velges, er vi her for å hjelpe deg med tilretteleggingen på en god og omsorgsfull måte. Vi er også behjelpelig med askespredning dersom det er ønskelig. Ved askespredning skal det sendes en søknad til Statsforvalteren i regionen der hvor avdøde bodde.

Etter norsk lov skal gravferden finne sted ti virkedager etter dødsfallet. Urnenedsettelse skal skje senest seks måneder etter dødsfallet. Kirkelig fellesråd kan forlenge frister dersom det er tungtveiende grunner til det.

Seremoni

Vi ønsker å gi dere en verdig og personlig ramme rundt seremonien og avskjeden. 

Den avdøde kan ha hatt egne ønsker rundt seremonien, og de etterlatte kan ha ønsker og behov. En del er regulert av forskrifter eller lovverk, men kom med en forespørsel så kan vi hjelpe til med å avklare dette.

Kister og urner

Vi har et bredt utvalg av kister. Vi har kister laget av forskjellig materiale, treverk og med forskjellige farger. Dersom det er ønskelig med en helt spesiell farge på kisten, så skaffer vi det. Husk fargekode.

Les mer her: https://www.trostrudfreno.no/nb/katalog/kister

Kister Urner

Blomster

Ta farvel på din måte. Når du skal planlegge en blomsterdekorasjon er det ingenting som er feil, og alt er riktig.

En seremoni kan være akkurat så enkel, overdådig, tradisjonell eller personlig som du ønsker. La musikk, taler og fremførelser bli til en dag fylt av vakre minner. Med personlig utvalgte blomster får du en vakker ramme rundt arrangementet. Her finner du forslag og inspirasjon til alt fra kistedekorasjoner til kondolansebuketter.

Kistedekorasjoner

Kistedekorasjonen som legges på båren pleier å komme fra de nærmeste pårørende. På dekorasjonens sløyfebånd skrives en personlig hilsen. Kistedekorasjonen kan gjerne kombineres med bilde av avdøde, rosepålegging, barnetegninger eller andre personlige gjenstander. Blomstenes omfang, farge og form utformes helt etter dine ønsker.

Kranser

Kransen er et tradisjonelt og vakkert håndverk som kan utføres i en mengde former, materialer og stiler. De kan være stramme, elegante, fyldige, fargesprakende og rikt dekorerte. Til begravelser kommer kranser gjerne fra den nærmeste familien, men også fra venner, arbeidskamerater og andre.

Båredekorasjoner

Tilfør vakre detaljer og variasjon. Båredekorasjoner (bukett i oasis/stående bårebukett/båreoppsats) er vakre arrangement som utføres med snittblomster. De er ofte stående for å gi høyde til innrammingen, selv om de like gjerne kan utformes liggende eller slik du ønsker.

Bårebuketter

Håndbundet og vakkert. Bårebuketter utformes slik at de kan stå i vase eller ligge på gulvet/bakken uten at blomstene tar skade.

Kondolanse

Kondolanse med ekstra omtanke. Kondolanser kan framføres på forskjellige måter, for eksempel ved å sende en hilsen, ved et personlig besøk, eller ved at man tilbyr hjelp med praktiske ting.

Urnedekorasjon

Nært og personlig. Når urnenedsettelsen finner sted en tid etter bisettelsen, ønsker noen å markere også denne anledningen med blomster. Dette kan bestå i noen få, enkle blomster, eller detalj- og omfangsrike kreasjoner.

Bestill blomster til byråets seremonier/kondolansebuketter til hjemmet her.

Bestill blomster

Gravmonument

Vi har utstilling av mange flotte gravminner i vårt lokale, samt lykter, vaser og annen dekor og tilbehør til gravminnet/bedet.

Vi har også selvvanningskasser. Kom gjerne innom og se vår utstilling. Oseberg Begravelsesbyrå tilbyr også fastmontering av gravminner, rengjøring- og vedlikehold av steinen, samt navntilføyelser.

Se utvalg fra vår leverandør i feltet merket gravmonument.

Gravmonument Skap QR-brikke til gravstein

Dødsannonse

Du finner dødsannonser, samt har muligheten til å opprette en egen minneside, bestille blomster eller gi en minnegave på våre minnesider.

Våre minnesider